FOLIJA ZA PLASTENIKE


 

Naziv

FOLIJA ZA PLASTENIKE


Proizvođač

AGRIPLAST


GOLIĆ TRADE je uvoznik i ekskluzivni distributer za Bosnu i Hercegovinu  kvalitetnih plasteničkih folija za    plastenike italijanskog proizvođača AGRIPLAST.  
Upotreba savremenih plasteničkih folija omogućila je značajne prednosti u kontroli najvažnijih faktora sredine: intenziteta, karaktera i jačine svetlosti, temperature i vlažnosti vazduha, temperature i sadržaja vlage u zemljištu, ali i uštede mašinskog i ljudskog rada u kontroli biljnih bolesti, korova i štetočina.
Kod  izbora folije za plastenike treba obratiti pažnju na debljinu folije koja bitno utiče na čvrstoću i  trajnost folije,kao i na propusnost količine svjetla koja je takođe bitna jer od nje zavisi i prinos usjeva u plasteniku. Ukoliko se folija koriste duže nego što je preporučeno smanjuje se UV zaštita za biljke, kao i propusnost količine svjetla, pa će prinos ispod premutnih folija bitno pasti bez obzira na sve ostale faktore u tehnologiji. Dolazi do kasnije berbe, a plodovi su uglavnom nejednaki, deformisani i lošijeg kvaliteta.
Plastenik je uvijek poželjno postaviti u smjeru “sjever – jug” ako je to ikako moguće.
U ponudi imamo dva tipa AGRIPLAST folije:
•    AGRIFILM PLUS – preporučuje se zamjena folije poslije 3 godine
•    AGRIFILM EDILIA – preporučuje se zamjena folije poslije 3 sezone
•    UV - smanjuje negativan uticaj ultravioletnog zračenja čime štiti i biljke i foliju, sprečava velika temperaturna kolebanja.
•    AD - ANTIDRIP efekat - ovaj aditiv omogućava da kapljice koje se formiraju na foliji ne padaju direktno na biljke već se slivaju niz bočne strane plastenika.

 

Naziv artikla

Širina

(m)

Debljina (mic)

AGRIFILM PLUS

 

8

150

8

180

9

150

10

150

10

180

12

150

12

180

13

150

13

180

AGRIFILM

EDILIA

6

150

8

150

10

150

12

150

FOLIJE SE SIJEKU NA POTREBNE DIMENZIJE PO ŽELJI KUPCA.