MREŽA ZA SJENČENJE 70%


Naziv

MREŽA ZA SJENČENJE 70%


Namjenjene su za upotrebu u poljoprivredi. Najbolje su za pokrivanje plastenika u cilju zaštite biljke od prekomjerne toplote i sunčevih zraka.
Prevelika količina svjetlosti može dovesti do pojave fleka na listovima i plodovoma, takođe prevelika količina svjetlosti dovodi do temperaturnog šoka biljke usljed čega ona usporava rast i razvoj.

Kvalitet svetlosti  mreže za sjenčenje obezbeđuju biljkama difuznu odnosno rasutu svetlost koju ove mnogo bolje iskorišćavaju, takođe zbog prisustva UV stabilizatora koji sadrže UV adsorbere smanjuju količinu štetnog UV zračenja u većoj meri nego ostalih vrsta svetlosti.  
Ukoliko se postave sa svih strana preko konstrukcije slično plasteniku  mreže za sjenčenje pružaju fizičku zaštitu od domaćih i divljih životinja, ptica i većine insekata.  

Danju je ispod mreža za sjenčenje niža temperatura i biljke su ljeti zaštićene od temperaturnog šoka dok noću mreža reflektuje nazad dio zračenja koje zemlja izračuje dok se hladi i podiže temperaturu ispod mreže što zimi pomaže protiv mraza.  Zasjenčeno zemljište se sporije isušuje usled niže temperature a vazduh je vlažniji usled manjeg pomeranja vazduha i mješanja sa okolnim suvljim vazduhom što dosta zavisi od načina postavljanja mreže.


DIMENZIJA:
Širina: 1.2,4,6,8m
Dužina: 100 m
Procenat zasjene: 70 %