Rancona 15 ME


 

Naziv

Rancona 15 ME


Proizvođač

UPL


Sistemični fungicid za tretiranje sjemena. Namijenjen je suzbijanju prouzrokovača bolesti koje se prenose sjemenom ili se nalaze u tlu u neposrednoj blizini sjemena pšenice i ječma.

AKTIVNA MATERIJA: ipkonazol 15,1 g/l preparata
FORMULACIJA: mikroemulzija (ME)

PRIMJENA:

- ozima i jara pšenica - za suzbijanje glavnice pšenice (Tilletiacaries) te značajno smanjenje fuzariozne paleži klijanaca i truleži korijena (Fusarium spp.) te snježne plijesni žita (Microdochiumnivale). Primjenjuje se u količini od 100 ml sredstva + 200 ml vode na 100 kg sjemena pšenice. Najviša dopuštena količina utrošenog sredstva je 350 ml/ha (maksimalno 350 kg tretiranog sjemena pšenice/ha)
- ozimi i jari ječam – za suzbijanje otkrivene gari ječma (Ustilago nuda) te značajno smanjenje fuzariozne paleži klijanaca i truleži korijena (Fusarium spp.) i snježne plijesni žita (Microdochiumnivale). Djelomično suzbija prugavost ječma (Pyrenophoragraminea). Primjenjuje se u količini 133 ml sredstva + 200 ml vode na 100 kg sjemena ječma. Najviša dopuštena količina utrošenog sredstva je 465,5 ml/ha (maksimalno 350 kg tretiranog sjemena ječma/ha).
Vrijeme primjene: prije sjetve, tretiranjem sjemena
Broj primjena u vegetacijskoj sezoni: 1

NAPOMENE:

Ne miješati sredstvo RANCONA 15 ME s drugim sredstvima za tretiranje sjemena. Ne tretirati sjeme koje sadrži više od 15 % vlage.  Ne tretirati napuklo, oštećeno ili proklijalo sjeme. Tretirano sjeme sredstvom RANCONA 15 ME posijati u istoj sezoni. Sjeme tretirano sredstvom RANCONA 15 ME ne smije se sijati u kraškim područjima te laganim pjeskovitim, skeletnim i svim ostalim tlima na kojima je povećan rizik ispiranja u podzemne vode.

KARENCA:

- pšenica i ječam - obezbjeđena vremenom primjene

PAKOVANJA:

1 L