SHARPEN 33 EC


 

Naziv

SHARPEN 33 EC


Proizvođač

SHARDA CROPCHEM LIMITED


PROIZVOĐAČ: Sharda Cropchem Ltd

AKTIVNA MATERIJA: pendimetalin 330 g/l

FORMULACIJA: koncentrat za emulziju (EC)

SHARPEN 33 EC je selektivni zemljišni translokacioni herbicid za suzbijanje uskolisnih i širokolisnih korovskih vrsta u usevu suncokreta i crnog luka iz arpadžika.

PRIMJENA:

SHARPEN 33 EC se primenjuje u usevu suncokreta u količini 4-6 l/ha (40-60 ml na 100 m2) i u usevu luka iz arpadžika u količini 5 l/ha (50 ml na 100 m2) tretiranjem zemljišta posle setve, odnosno sadnje a pre nicanja useva i korova.

Primenjuje sa tretiranjem zemljišta, traktorskim i leđnim prskalicama. Utrošak vode: 200-400 l/ha (2-4 l na 100 m2). Maksimalan broj tretiranja: Jedom na istoj površini u toku godine. Tretiranje iz vazduhoplova: Nije dozvoljeno.

SPEKTAR DJELOVANJA:

Vrste korova koje dobro suzbija: Uskolisni (travni) korovi, kao što su: svračica crvena (Digitaria sanguinalis), proso korovsko (Echinochloa crus-galli), muhar sivi (Setaria glauca) i muhar zeleni (Setaria viridis). Širokolisni korovi, kao što su: štir obični (Amaranthus retroflexus), palamida njivska iz semena (Cirsium arvense), pepeljuga obična (Chenopodium album), konica obična (Galinsoga parviflora), broćika lepuša (Galium aparinae), tušt obični (Portulaca oleracea), vrste iz roda Ranunculus, gorušica poljska (Sinapis arvensis), čistac jednogodišnji (Stachys annua) i čestoslavica persijska (Veronica persica). Vrste korova koje zadovoljavajuće suzbija: Širokolisni korovi, kao što su: lubeničarka njivska (Hibiscus trionum), vrste iz roda Polygonum i mišjakinja obična (Stellaria media). Vrste korova koje slabo suzbija: Širokolisni korovi, kao što su: tatula obična (Datura stramonium), pomoćnica obična (Solanum nigrum), i boca obična (Xanthium strumarium).

NAPOMENE:

SHARPEN 33 EC se može mešati u usevu luka sa herbicidima na bazi oksifluorfena. U usevu suncokreta se može mešati sa herbicidima na bazi dimetenamida, oksifluorfena, imazamoksa (samo IMI suncokret) i S-metolahlora. Ne preporučuje se mešanje sa drugim formulacijama bez prethodne provere kompatibilnosti.

U slučaju prevremenog skidanja ili preoravanja useva može se sejati samo kukuruz i crni luk, a posle 3 meseca od primene i drugi usevi u kojima se primenjuje, kao i u normalnom plodoredu.

-       Ne smije se korisitit na:

-       na vrlo slabo humoznim zemljištima (<1% humusa),

-       na površinama za proizvodnju mladog luka za salatu, luka iz presadnica, za proizvodnju ranih sorti paprike, za proizvodnju korenastog povrća,

u staklenicima i drugom zaštićenom prostoru

KARENCA:

Obezbeđena vremenom primene u suncokretu a za crni luk 63 dana.

VELIČINA PAKOVANJA: 1 L